Saturday, July 31, 2004

Recensie: Barbershop 2

Leuke comedy dacht ik toen ik de trailer van Barbershop 2 had gezien. Maar zoals vaak met trailers blijkt het vaak anders uit te pakken. Zeker leuke momenten in deze film, maar supergrappig? nou nee. Ergens ver weggestopt in het verhaal zit een goede moraal, het opkomen van de gewone man voor de gewone man. Helaas mocht het niet baten tegen het einde, of toch wel? Dat ga ik hier niet verklappen, dat zul je zelf moeten gaan zien. Kortom een beetje het bekende verhaal: groot bedrijf wil oude pandjes in een oude wijk opkopen en daar flitsende geld verslindende en opbrengende gebouwen neerzetten. Wat in ieder geval prettig was om naar te kijken, was de actrice Eve, zij speelt kapster Terri in de film. Verder is de muziek heerlijk, R&B en rap, dat doet mijn oren altijd wel goed.

De DVD (US versie) is OK. De menu's zijn mooi gemaakt, met hier en daar een motion menu dat toch altijd weer even net iets fraaier is dan zo'n eenvoudige statische bitmap en 2 knoppen. Wat me opviel bij de ondertitels is dat ze soms niet helemaal synchroon aan de tekst zijn: ondertitel al verdwenen zodra de 2e zin nog gesproken moet worden. De extra's op deze dvd zijn flink aanwezig: deleted scenes met divers commentaar en acteur introductie, bloopers, 2 muziek video's, 'behind the scenes' foto's en de film zelf is te bekijken met commentaar van de regiseur, maar ook met een aantal acteurs. Zo hoort een dvd te zijn, lekker compleet.

Ik ga geen cijfers geven voor films, het verhaal, de uitvoering, de dvd, de muziek, de acteurs, etc. Gewoon een verhaaltje van wat mij bijgebleven is.

No comments: